Tavasszal vétek lenne kihagyni ezt az üdítően finom, könnyű levest!
HOZZÁVALÓK:
2 csomó zsenge tavaszi retek (negyedelve, vagy nyolcadolva)
1 db kisebb zellergumó (kis kockákra vágva)
4 szál újhagyma karikára vágva
2 db halványító zeller szár vékony karikára vágva (elhagyható)
tengeri só, vagy...
>
Egy kellemes nyári frissítő leves, amelyet mindig az aktuális idényzöldségekből érdemes elkészíteni.
Én most a következő változatot készítettem el:
Recept 4 főe:
1 csészényi sárgarépa karikára vágva
1 csészényi fehérrépa karikára vágva
1 db zsenge karalábé kis kockára vágva
4 db nagyobb fej...
>
Itt a medvehagyma szezonja. Készíthetsz belőle sokféle finomságot, például levest, peszto-t, medvehagymás gabonát, teheted sós rágcsákba, vagy salátákba. Nyersen fokhagymás-hagymás az íze, ha hőkezeled, akkor szinte ízetlenné válik, és értékes hatóanyagait is elveszíti.
Kiváló májtisztító,...
>
Finom, téli melegítő levest készítettem csicsókából (4 főre)
kb. 0,5 kg csicsóka meghámozva, karikákra vágva
1 szál póréhagyma ferde karikákra vágva
2 gerezd fokhagyma zúzva
2 evőkanál citromlé
tengeri só ízlés szerint
1 mokkáskanál borsikafű
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál hidegen...
>
Nem éppen leves, de elsősorban leveshez ajánlom ezt az egyszerűen elkészíthető rágcsálnivalót. Szinte bármely krémleves kíváló kísérője lehet.
160 g barna lenmag
160 g hántolatlan szezámmag
300 ml víz
3 evőkanál aszalt paradicsom porrá őrölve (kelyhes turmixban)
40 g apróra vágott lilahagyma
2-3...
>
Nálunk az őszi-téi időszak egyik slágere a gesztenye. Csak úgy megsütve, vagy zöldségekkel pirítva, rizzsel összefőzve és természetesen levesként, desszertekben, azaz minden formában szeretjük.
Íme egy laktató gesztenyés-zöldséges krémleves:
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 kis szál póré apróra...
>
Miso az „Istenek ajándéka”
A miso egy sötétbarna, selymes püré, amely fermentált szójababból készül, barnarizst, vagy árpát, tengeri sót tartalmaz. A jó minőségű miso nem tartalmaz egyéb hozzáadott anyagokat, tartósítószert, színezéket. Néhány hónapon, vagy éveken át tartó érlelést követően kerül a...
>