Receptjeim

CITROMOS-ZELLERES RETEK LEVES

Tavasszal vétek lenne kihagyni ezt az üdítően finom, könnyű levest! HOZZÁVALÓK: 2 csomó zsenge tavaszi retek (negyedelve, vagy nyolcadolva) 1 db kisebb zellergumó (kis kockákra vágva) 4 szál újhagyma karikára vágva 2 db halványító zeller szár vékony karikára vágva (elhagyható) tengeri só, vagy...
>

TÁRKONYOS ZÖLDSÉGLEVES

Egy kellemes nyári frissítő leves, amelyet mindig az aktuális idényzöldségekből érdemes elkészíteni. Én most a következő változatot készítettem el: Recept 4 főe: 1 csészényi sárgarépa karikára vágva 1 csészényi fehérrépa karikára vágva 1 db zsenge karalábé kis kockára vágva 4 db nagyobb fej...
>

MEDVEHGYMA KRÉMLEVES

Itt a medvehagyma szezonja. Készíthetsz belőle sokféle finomságot, például levest, peszto-t, medvehagymás gabonát, teheted sós rágcsákba, vagy salátákba. Nyersen fokhagymás-hagymás az íze, ha hőkezeled, akkor szinte ízetlenné válik, és értékes hatóanyagait is elveszíti. Kiváló májtisztító,...
>

CSICSÓKA KRÉMLEVES

Finom, téli melegítő levest készítettem csicsókából (4 főre) kb. 0,5 kg csicsóka meghámozva, karikákra vágva 1 szál póréhagyma ferde karikákra vágva 2 gerezd fokhagyma zúzva 2 evőkanál citromlé tengeri só ízlés szerint 1 mokkáskanál borsikafű 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem 1 evőkanál hidegen...
>

LEVES FELTÉT - LENMAGOS KRÉKER

Nem éppen leves, de elsősorban leveshez ajánlom ezt az egyszerűen elkészíthető rágcsálnivalót. Szinte bármely krémleves kíváló kísérője lehet. 160 g barna lenmag 160 g hántolatlan szezámmag 300 ml víz 3 evőkanál aszalt paradicsom porrá őrölve (kelyhes turmixban) 40 g apróra vágott lilahagyma 2-3...
>

Gesztenye Krémleves Zellerrel és Almával

Nálunk az őszi-téi időszak egyik slágere a gesztenye. Csak úgy megsütve, vagy zöldségekkel pirítva, rizzsel összefőzve és természetesen levesként, desszertekben, azaz minden formában szeretjük. Íme egy laktató gesztenyés-zöldséges krémleves: 1 fej vöröshagyma apróra vágva 1 kis szál póré apróra...
>

MISO LEVES

Miso az „Istenek ajándéka” A miso egy sötétbarna, selymes püré, amely fermentált szójababból készül, barnarizst, vagy árpát, tengeri sót tartalmaz. A jó minőségű miso nem tartalmaz egyéb hozzáadott anyagokat, tartósítószert, színezéket. Néhány hónapon, vagy éveken át tartó érlelést követően kerül a...
>