A kölesből számtalan ételfélét készíthetünk. Gyorsan fővő gabona, édesen és sósan egyaránt ízletes. Olvass róla többet itt: Makrobiotika
Elmélet: Őszi-téli menük összeállításának szempontjai, őszi-téli főzés jellemzői, minden, amit a kölesről tudni kell.
Gyakorlat: Sós és édes ételeket...
Teljes cikk
Szeretem a kölest mert szép, finom édesen és sósan is, rendkívül hasznos az egészségem szempontjából és nem utolsó sorban remek ételeket, desszerteket lehet készíteni belőle méghozzá gyorsan és egyszerűen.
Relaxáló, melegítő, lúgosító hatású gabona. Hozzájárul a kreatív, leleményes gondolkodás...
Teljes cikk
Az ősz beköszöntével a természet visszahúzódik önmagába, mint ahogyan mi magunk is visszahúzódunk a hideg, változékony, szeles idő elől a meleg szobába.
Már beérett a sütőtök, hagyma, alma, és egyéb kerek zöldségek. Ezek a zöldségek szárazabbak, keményebb állagúak, és erősítőbb, melegítőbb energiát...
Teljes cikk
Nem elegendő az elfogyasztott ételeink fajtáin, összetételén változtatnunk, az egészségünk szempontjából az is éppoly fontos, hogy hogyan étkezünk.
az étel rágása
az étel hőmérséklete
az étkezés körülményei, légköre
az étkezések időpontjai, rendszeressége
Rágjunk, mivel így daraboljuk,...
Teljes cikk
Manapság könyvek tucatjai, a televízió, a rádió műsorai, reklámjai, a női magazinok tömkelege ontja magából az egészséges táplálkozásra vonatkozó információkat, ajánlásokat, és mégsem vagyunk képesek arra, hogy a testünk-lelkünk számára megfelelő élelmiszereket kiválasszuk, számunkra megfelelően...
Teljes cikk
Elfogyasztott ételek, italok, környezeti ártalmak révén a sejtekben és a szövetekben feleslegek (salakanyagok) felszaporodnak, felhalmozódnak, lerakódnak, csökken a keringési rendszer hatékonysága, a szervek működésének hatékonysága.
Mozgásszegény, túlkényelmesedett életmód.
Tömegtermelés, és...
Teljes cikk
A makrobiotika nem más, mint a hosszú, boldog, békés élet titka, amelyet a természethez való közelítés, a természet megértése, a természettel való összhang, szoros kapcsolat megteremtése útján érhetünk el. A saját egészségünkért, sorsunkért való cselekvés, felelősségvállalás, és döntés szabadsága....
Teljes cikk
GONDOLATAIM A FŐZÉSRŐL
Számomra a főzés egy kikapcsolódás, feltölt energiával. Egy olyan tevékenység, amelyben kreativitásom megnyilvánulhat a színek, ízek, illatok, textúrák, formák varázsán keresztül. Ha főzök, nem agyalok, csak jár a kezem, a zöldség aprítása, a szezámmag őrlése, a tészta...
Teljes cikk
Büszkén értesítjük, hogy elindult az új weboldalunk! A legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról itt olvashatnak, melyekben tájékoztatjuk Önt az aktuális és közelgő eseményekről, amelyeken mi is részt veszünk. Nézzen vissza honlapunkra minél gyakrabban!
Erősségünk a tapasztalt kezek által...
Teljes cikk