Cikkek archívuma

KÖLES A SZÉPÍTŐ - MELEGÍTŐ GABONA

Szeretem a kölest mert szép, finom édesen és sósan is, rendkívül hasznos az egészségem szempontjából és nem utolsó sorban remek ételeket, desszerteket lehet készíteni belőle méghozzá gyorsan és egyszerűen. Relaxáló, melegítő, lúgosító hatású gabona. Hozzájárul a kreatív, leleményes gondolkodás...
Teljes cikk

AZ ŐSZI TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLETMÓD

Az ősz beköszöntével a természet visszahúzódik önmagába, mint ahogyan mi magunk is visszahúzódunk a hideg, változékony, szeles idő elől a meleg szobába. Már beérett a sütőtök, hagyma, alma, és egyéb kerek zöldségek. Ezek a zöldségek szárazabbak, keményebb állagúak, és erősítőbb, melegítőbb energiát...
Teljes cikk

MIKOR ÉS HOGYAN EGYÜNK?

Nem elegendő az elfogyasztott ételeink fajtáin, összetételén változtatnunk, az egészségünk szempontjából az is éppoly fontos, hogy hogyan étkezünk. az étel rágása az étel hőmérséklete az étkezés körülményei, légköre az étkezések időpontjai, rendszeressége Rágjunk, mivel így daraboljuk,...
Teljes cikk

MIT EGYÜNK?

Manapság könyvek tucatjai, a televízió, a rádió műsorai, reklámjai, a női magazinok tömkelege ontja magából az egészséges táplálkozásra vonatkozó információkat, ajánlásokat, és mégsem vagyunk képesek arra, hogy a testünk-lelkünk számára megfelelő élelmiszereket kiválasszuk, számunkra megfelelően...
Teljes cikk

A BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK OKAI - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Elfogyasztott ételek, italok, környezeti ártalmak révén a sejtekben és a szövetekben feleslegek (salakanyagok) felszaporodnak, felhalmozódnak, lerakódnak, csökken a keringési rendszer hatékonysága, a szervek működésének hatékonysága. Mozgásszegény, túlkényelmesedett életmód. Tömegtermelés, és...
Teljes cikk

A MAKROBIOTIKA JELENTÉSE SZÁMOMRA

A makrobiotika nem más, mint a hosszú, boldog, békés élet titka, amelyet a természethez való közelítés, a természet megértése, a természettel való összhang, szoros kapcsolat megteremtése útján érhetünk el. A saját egészségünkért, sorsunkért való cselekvés, felelősségvállalás, és döntés szabadsága....
Teljes cikk

FŐZŐTANFOLYAMAIM

GONDOLATAIM A FŐZÉSRŐL Számomra a főzés egy kikapcsolódás, feltölt energiával. Egy olyan tevékenység, amelyben kreativitásom megnyilvánulhat a színek, ízek, illatok, textúrák, formák varázsán keresztül. Ha főzök, nem agyalok, csak jár a kezem, a zöldség aprítása, a szezámmag őrlése, a tészta...
Teljes cikk

Üdvözöljük az új weboldalunkon

Büszkén értesítjük, hogy elindult az új weboldalunk! A legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról itt olvashatnak, melyekben tájékoztatjuk Önt az aktuális és közelgő eseményekről, amelyeken mi is részt veszünk. Nézzen vissza honlapunkra minél gyakrabban! Erősségünk a tapasztalt kezek által...
Teljes cikk